Tratarea hemoroizilor cu ajutorul medicinei chinezești

Hemoroizii nu discriminează după regiune geografică, clasă socială, vârstă sau gen, fiind o afecțiune la care oricine este susceptibil. Metodele tradiționale de medicină au evoluat pentru a atenua și vindeca simptomele acestei afecțiuni ancestrale. Medicina chineză antică, documentată în tratate vechi de peste două milenii, oferă o descriere detaliată a hemoroizilor, surprinzător de precisă în ceea ce privește cauzele, simptomele și tratamentul necesar.

Deși abordarea chineză a hemoroizilor are o tentă ezoterică, identifică două grupuri predispuse la această boală: persoanele cu constipație cronică și femeile gravide. Medicii chinezi clasifică hemoroizii în trei faze evolutive:

Faza I: Venele anorectale sunt ușor inflamate. Hemoroizii sunt în stadiu incipient și nu provoacă durere. Un posibil simptom este sângerarea în timpul defecației, specifică hemoroizilor interni.

Faza II: Inflamația venelor anorectale este pronunțată. Hemoroizii pot ieși din corp în timpul defecației și sângera profus, retrăgându-se ulterior în canalul rectal. Această fază include și hemoroizii externi, considerați de medicina chineză ca fiind hemoroizi interni iretractabili.

Faza III: Hemoroizii interni nu se mai retrag spontan și necesită repositionare manuală. Venele anorectale sunt extrem de inflamate, iar orice mișcare poate cauza ruperea lor și sângerare intensă. Strănutul sau tusea pot induce dureri severe și chiar hemoragii.

În medicina chineză, diagnosticul hemoroizilor este autoevaluat, iar tratamentul este prescris de medic după descrierea simptomelor de către pacient. Tratamentul include:

  • Băi calde: Se adaugă flori de papadie în apa de baie, recunoscute pentru proprietățile lor cicatrizante și hemostatice.
  • Comprese aplicate local: Se folosesc plante precum crizanteme, schizandra și ghimbir, aplicate de patru ori pe zi.
  • Alifii: Plantele eficiente în tratarea hemoroizilor sunt combinate într-o alifie denumită „Amestec vindecător”.

Noi vă recomandăm să faceți un consult medical de specialitate încă de la primele simptome. Doar medicul proctolog este persoana competentă care vă poate da un diagnostic corect și vă poate stabili un tratament potrivit pentru afecțiunea Dumenavoastră.