Hemoroizii la persoanele tinere

Hemoroizii sunt o afectiune a tractului digestiv inferior si sunt considerati a fi una dintre putinele boli universale.
Practic, boala hemoroidala a fost diagnosticata la o paleta foarte diversa de populatie: de la cei mai tineri bolnavi, care au chiar si zece ani, pana la cei mai in varsta, care pot atinge varsta de nouazeci de ani, dar si de la cei care nu sufera de nici o alta problema de sanatate pana la cei pentru care hemoroizii sunt doar una din multele patologii care ii afecteaza. In general, s-a stabilit ca aparitiahemoroizilor este conditionata de trecerea de varsta de patruzeci de ani, deci este plauzibil sa afirmam ca boala hemoroidala este o afectiune a varstei a doua si a varstei a treia. Totusi, in ultimii zece ani s-aobservat aparitia hemoroizilor la tineri, ceea ce a condus la formarea unei noi ipoteze despre cauzelehemoroizilor, ipoteza ce sustine ca stilul de viata si alimentatia pot grabi initierea primei crize hemoroidale.
Simptomele observate de catre pacienti, dar si de catre medicii curanti, in cazul hemoroizilor la tineri nu sunt diferite de cele obisnuite.
Practic, totul incepe cu o constipatie acuta, la varsta de sapte pana la zece ani. De obicei, constipatia aceasta nu dureaza mai mult de sase zile si procesul patologic se reia o data o la cateva luni. Dupa varsta de zece ani, durata constipatiei se mareste progresiv, pana in momentul in care, cativa ani mai tarziu, ea ajunge la o stare constipatie cronica. Abia acum, in jurul varstei de paisprezece ani, se poate vorbi de instalarea bolii hemoroidale la tineri. De aici inainte apar durerea la defecatie, sangerarea in cazul in care venele hemoroidale sunt inflamate si iritatia in zona
anala.
Tratamentul cel mai util in cazul hemoroizilor la tineri este cel simptomatic si nu cel chirurgical. De ce?
Raspunsul este simplu: pacientii se afla inca in crestere, iar legarea venelor hemoroidale atunci cand ele nu au ajuns la maxima lor dezvoltare este o greseala care poate conduce, cu usurinta, la fisurarea acestor vase de sange chiar si in perioadele dintre crizele de hemoroizi.
Tot din categoria hemoroizilor care afecteaza persoanele tinere este si boala hemoroidala dezvoltata de femeile insarcinate. In acest caz, hemoroizii sunt doar un efect secundar al sarcin ii si apar datorita modificarii dietei femeii insarcinate, datorita sedentarismului la care aceasta este obligata in al treilea trimestru al sarcinii si, mai ales, datorita maririi uterului, ceea ce conduce la constipatie cronica.
Din pacate, aproape trei sferturi din femeile insarcinate se prezinta cu hemoroizi. Totusi, este bine de stiut ca acesti hemoroizi nu evolueaza suficient de repede pentru a produce crize hemoroidale complete in perioada sarcinii. In cel mai rau caz, in jurul lunii a opta de sarcina, femeia in cauza simte o durere de slaba intensitate, dar constanta, in zona canalului rectal. Sangerarile sunt foarte rare, dar periculoase pentru aceste paciente. De obicei, ele sunt cauzate de o dieta neadecvata sau de o constipatie foarte serioasa si netratata la timp. Dupa nastere, hemoroizii incep sa se resoarba, iar la aproximativ sase luni de la nastere, acestia ar trebui sa fi disparut cu totul.