Tratament hemoroizi cu rezultate imediate

Tratament hemoroizi este o sintagma care este foarte des intalnita in sfaturile specialistilor proctologi pentru persoanele care sufera de aceasta afectiune.

Care este cel mai bun tratament hemoroizi?

Tipul de tratament hemoroizi pe care il poti alege depinde de severitatea si de tipul hemoroizilor care te afecteaza. Hemoroizii interni sunt acei hemoroizi care implica inflamarea vaselor de sange din interiorul canalului anal. Durerile in cazul acestor hemoroizi sunt rare, simptoma principala fiind sangerarea care apare in momentul defecarii.

Hemoroizii interni pot evolua insa la nivelul de hemoroizi cu prolaps, nivel ce implica pierderea aproape totala a elasticitatii vaselor de sange din canalul anal si inflamarea lor peste masura. Aceste vase de sange nu-si pot mentine astfel pozitia normala si se deplaseaza catre exterior, iar in cazurile cele mai grave, in care elasticitatea vaselor de sange dispare in totalitate iar inflamatiile depasesc orice limita confortabila, aceste vase raman la exterior. In aceste cazuri mai grave, un tratament hemoroizi este absolut necesar, iar opinia unui specialist este impusa de la sine.

Al doilea tip al acestei afectiuni sunt hemorozii externi. Un tratament hemoroizi este necesar pentru acest tip in momentul imediat urmator descoperirii lor, deoarece acestia se situeaza la exteriorul canalului anal si sunt supusi mai multor factori ce le pot provoca durere, fiind „agresati” zilnic de haine, de hartia igienica sau de pozitiile si miscarile pe care la faci. Un tratament hemoroizi destul de simplu poate fi prescris pentru acest tip de hemoroizi, dar simplitatea sa depinde de momentul in care este pus diagnosticul, si deci de nivelul evolutiei lor.

Un tratament hemoroizi corect este cheia vindecarii

Hemoroizii se pot vindeca foarte usor si cu ajutorul unor schimbari din modul de viata al fiecarei persoane. Aceste modificari sunt unele destul de subtile, si pot fi integrate in programul zilnic al oricarei persoane care direste sa scape definitiv de aceasta afectiune. In afara cremelor topice ce se pot aplica in fiecare zi pe zonele afectate si care au ca efect reducerea inflamtiilor si a durerilor provocate de hemoroizi, acest tratament hemoroizi include si modificarea unor obiceiuri culinare ale persoanelor afectate. Astfel se recomanda abordarea unei diete cat mai naturale, cat mai bogate in fibre, cereale, legume, fructe proaspete si in lichide (minim 3 4 litri de apa/zi). Pe langa aceasta dieta este recomandat si un program de exercitii fizice regulat, care sa ajute orice eprsoana afectata de hemoroizi sa isi mentina forma fizica atat de importanta intr-un tratatment hemoroizi.