Hemoroizii si avocado

Fructul de avocado, cunoscut lumii stiintifice drept Persea americana fructis, este utilizat, cu foarte mare succes, in tratamentul antihemoroidal, aplicat specific in cazul femeilor insarcinate care sufera de hemoroizi in orice parte a perioadei de graviditate. Atunci cand se vorbeste despre fructul de avocado si despre hemoroizi, se mentioneaza doua aspecte: in primul rand, pacienta care il foloseste trebuie sa aiba o greutate normala sau sa se afle putin sub greutatea normala. Motivul este simplu: fructul de avocado contine o cantitate impresionanta de lipide, ceea ce conduce la cresterea in greutate a persoanei care il foloseste. Daca se respecta toate regulile indicate de medicul care a recomandat tratamentul, cresterea in greutate nu poate sa fie mai mare de patru sau cinci kilograme si, dupa finalizarea curei, persoana in cauza poate slabi fara efort. Astfel, devine evident faptul ca utilizarea fructului de avocado de catre o persoana supraponderala sau obeza este stric interzisa. In al doilea rand, daca fructul de avocado se administreaza ca atare, pe cale orala si in forma sa naturala, pacienta trebuie sa inceapa tratamentul cu cantitati cat mai mici de pulpa de fruct. De ce exista aceasta precautie? Deoarece fructul de avocado are un gust particular, descris ca o combinatie intre o pasta cleioasa si caramel. Pentru o femeie insarcinata, un gust atat de original poate fi o provocare care sa cauzeze foarte multe probleme, printre care si o stare de rau generala, care poate sa dureze pana la o saptamana.

Ce face fructul de avocado atat de utilizat in schemele de tratament impotriva hemoroizilor? Este simplu: compozitia chimica. Astfel, de cele mai multe ori se vorbeste despre compozitia in lipide a fructului de avocado, dar, in cazul hemoroizilor, este vorba despre compozitia in fibre. Practic, fibrele din pulpa fructului de avocado sunt considerate a fi printre cele mai consistente din intreaga lume vegetala, ceea ce le face, pe de o parte, foarte bune si, pe de alta parte, le limiteaza utilizarea. Aceasta dualitate se traduce in urmatoarea indicatie care insoteste orice cura cu fructul de avocado: se foloseste doar pulpa fructului cules cu aproape doua saptamani inainte sa fie considerat copt in totalitate si se limiteaza cantitatea ingerata de pacienta la mai putin de douazeci de grame pe zi. Astfel, datorita faptului ca fructul nu este copt, el nu are acelasi aport caloric, foarte ridicat de altfel, ca in momentul in care fructul ar fi ajuns la maturitate. Asa se evita cresterile excesive in greutate, lucru important, mai ales fiindca tratamentul cu fructul de avocado poate dura si pana la o sase saptamani. De asemenea, este bine de stiut ca fibrele continute in fructul de avocado vor ajuta la stabilizarea digestiei si vor asigura, cel putin partial, un tranzit intestinal normal, inlaturand sau micsorand sansele aparitiei constipatiei, care este principalul factor care cauzeaza boala hemoroidala.

Fructul de avocado trebuie consumat in cantitati mici datorita, pe de o parte, gustului special si, pe de alta parte, datorita consistentei fibrelor pe care le contine. Practic, daca se depaseste o anumita cantitate de fibre, acestea formeaza o bariera insolubila si blocheaza complet tranzitul intestinal, avand efectul invers celui dorit. Constipatia provocata de fructul de avocado este considerata o urgenta medicala, deoarece nici un fel de laxativ – purgativ nu poate sa desfaca bolul format de fibrele acesui fruct.

Cura de avocado trebuie sa fie personalizata, pentru a raspunde nevoilor fiecarui pacient, dar, de cele mai multe ori, ea arata in felul urmator: pacientul mananca trei grame de avocado dimineata, doua grame de avocado la masa de pranz si doua grame de avocado cu patru ore inainte de culcare. Se evita mancarurile grase, bauturile alcoolice si bauturile carbogazoase. De asemenea, este interzisa utilizarea fructului de avocado in ultima saptamana de sarcina sau cu sapte zile inainte de orice interventie chirurgicala majora.