Hemoroizii – metode generale de tratare

Femeie suferind de hemoroizi

Hemoroizii reprezinta o afectiune extrem de raspandita la nivel global, care afecteaza persoanele cu varste cuprinse intre 40 si 65 de ani, avand o rata a riscului scazuta dupa varsta de 70 de ani.

Cum apar hemoroizii?

Ceea ce poarta denumirea de hemoroizi sunt vasele de sange din interiorul si din jurul canalului anal care din anumite cauze care tin sau nu de comportamentul fiecaruia devin inflamate pana la un punct insuportabil. Inflamarea astfel aparuta duce la senzatii dureroase diverse, de la mancarime, la arsuri, si pana la sangerari mai mult sau mai putin abundente. In functie de tipul de hemoroizi care apar, simptomele sunt mai mult sau mai putin intense. Asadar, in cazul unei afectiuni cu hemoroizi interni acestia pot fi nedepistati o lunga perioada de timp, pana la un punct in care pot da dureri de intensitati diferita, pe cand in cazul unei afectiuni cu hemoroizi externi, simptomele vor fi aproape imediate, si se vor regasi in cele descrise mai sus.

Se pot trata cazurile de hemoroizi?

Daca veti intreba un doctor cum va puteti trata de hemoroizi, acesta va va recomanda mai mult ca sigur sa recurgeti la o interventie chirurgicala specializata pentru a-i inlatura, dar cu siguranta nu va va spune ca printr-o operatie invaziva cum sunt in cele mai multe cazuri cele de inlaturare pentru hemoroizi veti scapa doar de un simptom si nu de intreaga afectiune. Recomandarile pe care le veti auzi vor fi probabil scleropatia, ligatia, tratamentul cu laser si nu in ultimul rand hemoroidectomia. Toate aceste interventii au rezultate, mai mult sau mai putin imediate, dar ele nu trateaza cauza ci ofera un remediu semipermanent petru o afectiune cu o rata de recurenta foarte ridicata. De asemenea, aceste interventii pentru inlaturarea de hemoroizi necesita o perioada destul de mare de vindecare, de recuperare, de revenire la normal, de pana la 60 de zile, perioada care poate fi plina de dureri, de folosirea unei medicatii puternice si de un disconfort permanent.

Asadar, daca veti fi vreodata afectat de hemoroizi, lasati interventia chirurgicala ca o ultima varianta de tratare, si incercati sa folositi alte metode mai mult sau mai putin conventionale de alinare a durerii si de alungare a simptomelor cauzate de hemoroizi. Printre aceste metode veti regasi folosirea unor creme speciale, concepute pentru astfel de proleme, administrarea de antiinflmatoare sau utilizarea unor ierburi cu efecte benefice in tratarea afectiunilor cu hemoroizi.