Ce este proctologul?

Proctologul este denumirea acelui doctor care se ocupa de tratarea afectiunilor rectale, cum sunt si fisurile anale.

Inainte de a trata o fisura anala trebuie sa intelegi ce este aceasta, iar singura persoana calificata sa-ti dea astfel de explicatii este un proctolog. Din punct de vedere medical, o fisura anala este o rana ce apare in tesutul care captuseste canalul anal si care provoaca dureri in timpul defecarii. Vestea buna este ca exista destul de multe tratamente pentru acasa si nu numai care pot fi folosite pentru a trata o fisura anala. Daca insa suferi de o fisura anala cronica, aceste tratamente naturale nu te pot ajuta, singurele variante disponibile fiind acele tratamente sintetice sau chirurgicale. O fisura anala cronica poate sa reziste in corpul tau pana la 10 saptamani fara a da vreun semn de vindecare, asa ca un tratament fisura anala eficient trebuie gasit la timp cu ajutorul unui proctolog calificat.

Un proctolog te poate salva

Fisurile anale sunt o afectiune extrem de neplacuta, iar acest aspect se datoreaza in principal acelor simptome agresive care distrug orice grad de confort existent. Durerile cauzate de o fisura anala au fost in foarte multe cazuri comparate cu cele simtite de femei in timpul nasterii, iar acest lucru clarifica foarte mult cauzele fricii inspirate de aceasta afectiune.

Daca prietenii tai, sau cei din familie nu te pot intelege atunci cand le spui cat de neplacuta este o fisura anala si cat de mult te poate distruge ca persoana, un proctolog te poate intelege foarte usor si te poate ajuta asa cum iti doresti. Numai un proctolog iti poate recomanda un tratament corespunzator si te poate trata asa cum trebuie astfel incat sa poti scapa de acea fisura anala care te deranjeaza atat de mult.

Proctologul si tratamentul natural

Chiar daca ai auzit de diverse metode naturale de tratarea a fisurilor anale, nu te astepta ca un proctolog sa fie pe aceeasi lungime de unda cu tine atunci cand il vei intreba de aceste remedii. Un proctolog va recunoaste foarte rar efectele benefice pe care un tratament natural le are asupra unei asemenea afectiuni, iar aceasta negare se datoreaza instabilitatii statisticilor existente cu privire la rezultatele acestor tratamente naturale.

Asadar, daca vrei sa scapi cu adevarat de o fisura anala cu ajutorul unui proctolog, pregateste-te sa te supui unei interventii chirurgicale si sa apelezi la unele tratamente sintetice.