Tratamente medicamentoase pentru hemoroizi

Hemoroizii sunt una din cele mai comune afectiuni ale aparatului digestiv inferior, dar si una dintre cele mai complicat de tratat. Prin urmare, foarte multi specialisti din intreaga lume dedica timp si resurse pentru a descoperi si testa cele mai bune tratamente medicamentoase pentru hemoroizi. Din pacate, aceste tratamente medicamentoase pentru hemoroizi nu au exact succesul scontat si asta dintr-un singur motiv: nimeni nu stie, cu certitudine, care este cauza aparitiei hemoroizilor. Sigur, cercetarile efectuate pana in acest moment au identificat diferite patologii ale acestei boli, care explica aparitia hemoroizilor la anumite persoane si care, intr-o anumita masura, sustin ideea ca nu doar o clasa particulara de pacienti sufera de aceasta boala.
De exemplu, daca hemoroizii dumneavoastra sunt cauzati de o problema genetica, mostenita de la parinti, atunci tratamentele medicamentoase pentru hemoroizi ar putea sa nu aiba un efect de durata asupra corpului dumneavoastra. Teoretic, acest tip de pacienti sunt cei care prezinta hemoroizi de la varste fragede, neobisnuite in cazuistica acestei probleme de sanatate. In general, boala se poate manifesta din adolescenta si este prezenta pe parcursul intregii vieti a pacientului, avand perioade de latenta si puseuri de hiperactivitate. Pentru a intelege medicatia necesara in tratamentul hemoroizilor in acest caz, trebuie sa stim ce este, de fapt, boala hemoroidala.
Definitia este relativ simpla si este unanim acceptata: hemoroizii sunt inflamatii ale venelor anorectale. Aceste inflamatii conduc, in mod evident, la supratensionarea peretilor venelor de la nivelul canalului rectal si, prin urmare, la fisurarea lor. Daca acesti pereti se fisureaza sau se rup cu totul, hemoroizii sangereaza. De cele mai multe ori, pacientii nu ajung la medic in aceasta faza a bolii, deoarece simptomele anterioare sunt aproape imposibil de ignorat.
In situatia pacientilor cu hemoroizi considerati a fi de natura genetica, singurul tratament medicamentos pentru hemoroizi care functioneaza cu adevarat, desi pe perioade scurte de timp, este acela care actioneaza asupra vaselor de sange in sine. Practic, schema de tratament include anumite vasoprotectoare, dar si unele medicamente care reconstruiesc vasele de sange distruse sau care le intaresc peretii. Efectele adverse ale acestui tip de medicatie sunt diverse: in primul rand, intarirea peretilor vaselor sangvine este un lucru bun doar pana la un anumit punct.Ulterior, la supradozare sau la un tratament prea indelungata, peretii isi pierd elasticitatea lor naturala si devin friabili, iar rezultatul final este acelasi: vasele sangvine se fisureaza. Totusi, pericolul devine mult mai mare la supradozare, deoarece aceste medicamente actioneaza pe toate vasele de sange, nu doar pe cele de la nivel rectal. Se poate limita actiunea lor doar daca se aplica ca si unguent, direct pe zona afectata, dar efectul tinde sa scada o daca cu cresterea vascozitatii produsului farmaceutic si cu schimbarea caii de administrare.
Pe de alta parte, daca problema dumneavoastra nu este una genetica, iar hemoroizii sunt in mod clar cauzati de o disfunctie la nivelul tractului digestiv, tratamentul medicamentos pentru hemoroizi poate cuprinde urmatoarele tipuri de substante: medicamente impotriva constipatiei, dar, paradoxal, si medicamente antidiareice, medicamente care sa ajute la regularizarea digestiei si care sa produca subtierea fecalelor, dar si medicamente care sa relaxeze muschii de la nivelul canalului rectal. Atentie, toate aceste substante chimice pot fi considerate toxice de la o anumita doza si sunt luate doar sub strica supraveghere medicala si dupa indicatiile medicului sau farmacistului.