Hemoroizi – intrebari frecvente

Hemoroizii sunt o problema de sanatate reala pentru un numar foarte mare de persoane din intreaga lume.. Daca va numarati printre acele persoane care sunt afectate de hemoroizi care prezinta sangerari masive si dureri puternice probabil ca aveti cateva intrebari precum: ”Cum imi pot da seama daca am sau nu nevoie de o interventie chirurgicala?”, “Daca am nevoie de o operatie, care sunt optiunile mele?”, “Ce fel de doctor ar trebui sa ma consulte daca sufar de hemoroizi?”, “Care sunt riscurile unei interventii chirurgicale pentru hemoroizi?”, “La ce ar trebui sa ma astept inainte si dupa o operatie pentru hemoroizi?” si multe altele.

Cat este de mare succesul unei operatii pentru hemoroizi?

Rata de succes pentru o operatie pentru hemoroizi este de peste 95% la nivel global, dar aceasta rata depinde foarte mult si de comportamentul post operator al pacientului. Pentru ca o operatie pentru hemoroizi sa aiba succesul dorit, pacientul trebuie sa-si schimbe modul de viata, dieta si obiceiurile proaste care au contribuit la aparitia hemoroizilor in primul rand. Fara asemenea schimbari, acesti hemoroizi pot sa reapara. Pentru acei hemoroizi de gradul 3 si 4, hemoroidectomia conventionala pare a avea cele mai bune rezultate pe termen lung, asigurand in mare masura un risc al recurentei extrem de mic. Exista insa si o parte mai putin buna a unei astfel de operatii pentru hemoroizi. Acest tip de operatie pentru hemoroizi este mult mai scump, cauzeaza pacientilor o durere mult mai mare, un disconfort aproape permanent pentru o perioada destul de indelungata, necesita pana la 60 de zile de repaus pentru a se vindeca si are o rata a complicatiilor mult mai mare decat orice alta operatie pentru hemoroizi practicata. Asadar, desi succesul unei astfel de operatii pentru hemoroizi este aproape garantat, aceasta necesita un timp mai mare de gandire inainte de a fi aleasa ca solutie optima.

In cat timp se vindeca o operatie pentru hemoroizi?

In cel mai bun caz perioada de vindecare aferenta unei operatii pentru hemoroizi, oricare ar fi ea, este de minim 2 saptamani. Daca ne referim totusi la o operatie pentru hemoroizi de genul unei hemoroidectomii conventionale, atunci aceasta perioada poate creste de la 3 saptamani si pana la 60 de zile de vindecare. Aceasta perioada depinde de fiecare pacient in parte, de capacitatea de vindecare a fiecaruia, si de modificarile pe care acesta este dispus sa le faca pentru a evita reaparitia nedoritilor hemoroizi.